527 zet haar focus op volledig digitaal 

Het medialandschap maakt de laatste jaren behoorlijk wat ontwikkeling door. Er is een duidelijke verschuiving naar online platformen, analoge radiodistributie bij providers als Ziggo is gestopt en we hebben DAB+ mogen verwelkomen. Wat centraal staat is content (nieuws, programma’s etc.). De wijze waarop deze content wordt bekeken, gelezen en beluisterd is meer dan ooit in ontwikkeling en zeker niet meer gelijk aan 10 jaar geleden. 

 

Om te kunnen blijven voorzien in de veranderende behoefte heeft RTV527 besloten haar focus volledig op de digitale platformen te leggen. Met deze keuze nemen we vanaf 20 juni afscheid van de analoge FM- distributie en zijn we vanaf die datum te volgen, bekijken en te beluisteren via www.rtv527.nl, Facebook, digitale televisie via Ziggo op kanaal 47of KPN op kanaal 1335 en DAB+ kanaal 11B.  

 

Met nieuwe programma`s heeft RTV527 zich de afgelopen 2,5 jaar weer zichtbaar gemaakt voor de lokale bevolking. Zo zijn er, naast diverse avond- en weekendprogramma’s, nu ook 2 ochtendprogramma`s te beluisteren. Iedere maandagochtend hoor je tussen 10:00 en 12:00 ‘De Radioshow’ van Ramon en Mathieu en elke donderdagochtend sta je op met Raoul Kuipers en Harjan Dikken van 07:00 tot 10:00.  

 

Achter de schermen wordt samen met Urk FM gewerkt aan een actualiteiten- en sportprogramma. Voor dit programma zijn we op zoek naar vrijwilligers voor redactie, presentatie en verslaggeving. Interesse? Stuur een e-mail naar programmaleiding@rtv527.nl en we nemen spoedig contact met je op. 

 

Tot slot een kleine vooruitblik. De komende periode verwachten wij live aanwezig te zijn bij een aantal evenementen. Wil je weten waar en wanneer? Check regelmatig onze website en wie weet zien we elkaar binnenkort.