Kinderboekenweek in bibliotheek Noordoostpolder

De FlevoMeer Bibliotheek in de gemeente Noordoostpolder trapt woensdag 4 oktober de Kinderboekenweek af met een middag die in het teken staat van het thema ‘Bij mij thuis’. Het feest staat vol met kleine activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De feestelijke middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. 

Muziekquiz in Grand Café Emmeloord

Elk laatste weekend van de maand is het op de vrijdagavond vanaf 19.30 uur tijd voor de maandelijkse quiz in Grand Café Emmeloord. Vrijdag 29 september is er de Muziekquiz en vrijdag 27 oktober is er weer een Pubquiz. 

’t Voorhuys in Emmeloord is genomineerd voor de Entree Awards

Restaurant, hotel en grand Café ‘t Voorhuys in Emmeloord is genomineerd voor een Entree Award in de categorie: Best All Day Classic. De horecazaak behoort daarmee tot de beste nieuwe horecabedrijven van Nederland. De winnaars worden bekend op 27 november, tijdens een uitreiking in Theater Amsterdam. De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform…

Lees verder!

Cameranu wint eerste Retailer of the Year Award

De Urker webwinkel Cameranu is voor de eerste keer verkozen tot Retailer of the Year van Nederland in de categorie Webshop Awards. Dit werd donderdag bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Retailer of the Year Awards 2023. 

Ruim 2.600 Flevolanders roepen provincie op tot voldoende en schoon water

Gedeputeerde Harold Hofstra (Natuur) ontving donderdag ruim 2.600 oproepen van bezorgde Flevolanders. Met twee postzakken kwam een afvaardiging naar het provinciehuis om de provincie op te roepen te zorgen voor schoon water in de natuur. Onze natuur is namelijk ziek en een belangrijke oorzaak daarvan is vervuild water. Alleen met gezond water kan de natuur…

Lees verder!

Wisseling in raadsfractie ChristenUnie-SGP Noordoostpolder

In de raadsvergadering van 2 oktober neemt Anjo Simonse afscheid van de raadsfractie ChristenUnie-SGP vanwege een nieuwe baan. ‘Hiermee vertrekt een boegbeeld van de politiek in Noordoostpolder,’ aldus Andries Poppe namens het bestuur. Simonse wordt opgevolgd door Paul Ringelberg, Tollebeker en agrarisch docent. 

Tekort aan personeel blijft in Flevoland, mede omdat we ouder worden

In augustus steeg het aantal WW-uitkeringen in Flevoland, net als in heel Nederland. Dat betekent niet dat de personeelstekorten voorbij zijn. De vraag naar arbeid blijft groot, zelfs bij de te verwachten toename van het aantal inwoners. Dit komt onder meer door de stijgende behoefte aan zorg vanwege de vergrijzing. De komende jaren zijn er…

Lees verder!

Rekenkamers: te weinig samenwerking Flevoland voor Omgevingswet

De lokale en regionale overheden in Flevoland zijn nog te veel met zichzelf bezig in de voorbereidingen op de Omgevingswet die vanaf volgend jaar van kracht is. Volgens de lokale rekenkamers wordt er nog te weinig gesproken over het omgaan met aanvragen en vergunningen die meerdere overheden aangaan.