Een man van 56 uit Almere is woensdagochtend doodgeschoten op straat in Amstelveen. Dat gebeurde rond 11:00 uur in de Wieringerstraat. De dader van de schietpartij is ontkomen.

Het slachtoffer is een bekende van de politie. Volgens een woordvoerder houdt de politie rekening met een afrekening in het criminele circuit. Het Parool meldt dat hij al meerdere keren door de recherche gewaarschuwd is omdat hij op een dodenlijst zou staan.

Buurtbewoners werden opgeschrikt door meerdere knallen en waarschuwden de politie die de man op straat aantrof. Hij was in eerste instantie nog aanspreekbaar maar is later aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis.

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Waarom de man is neergeschoten is nog onduidelijk. Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de schutter een man van rond de 20 is.

NH-Nieuws meldt dat de kogels bij de schietpartij dusdanig in het rond vlogen dat ook de eerste etage van een flat aan het einde van de straat is geraakt. Er zit daar een flink kogelgat in het raam. Volgens ooggetuigen zijn er zeven tot acht schoten gelost.

Een jongen die in een straat verderop woont kon het geluid van de schoten op bewakingsbeelden van de videodeurbel van zijn vader terugkijken. “Je hoort eerst een schot. Dan zitten er vijf seconden tussen. En dan nog zes er achteraan.” Een fietser die iets verderop woont zegt: “Het is best eng tegenwoordig. Je moet goed uitkijken. Anders krijg je een kogel door je kop.”

[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/wiering-1640179212.jpg]