Normaal vliegen de gekleurde ballen in het rond en is Avontura in Almere Buiten gevuld met gillende kinderen. Door de lockdown is het nu doodstil in het indoorspeelpark. Voor de medewerkers vervelend maar ook een kans om klusjes te doen die zijn blijven liggen.

“Vandaag zitten we midden in de kerstvakantie en dan lopen hier normaal gesproken een paar honderd kinderen rond”, vertelt bedrijfsleider Ruud Strikkers. “We hebben natuurlijk altijd genoeg te doen. We zijn nu bijvoorbeeld bezig om net de netten van de speeltoestellen te controleren en de veren van de trampolines bij te stellen. Ook geven we de friteuses en de vaatwasser een extra grondige schoonmaakbeurt.”

Voor het personeel van Avontura kan de lockdown niet snel genoeg voorbij zijn. “We worden geregeld gebeld of geappt door collega’s die vragen of ze niet even mogen komen stofzuigen of om iets schoon te maken.” Ook staan volgens Strikkers ook nog wel eens ouders voor een dichte deur bij Avontura. Als de lockdown niet verlengd wordt gaat de indoorspeelhal op 15 januari weer open.