Almere City FC sluit vrijdagavond het jaar af met een thuiswedstrijd tegen koploper FC Volendam. Het is de eerste wedstrijd van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie voor de Almeerders, die nog altijd 18e staan op de ranglijst. Het is tevens de laatste wedstrijd voor ad-interimtrainer Tim Bakens als eindverantwoordelijke, want na de kerst neemt de nieuwe trainer Alex Pastoor het stokje definitief over.

Bakens kan tegen FC Volendam vermoedelijk niet beschikken over centrale verdediger Frederik Hesltrup. De Deen is ziek momenteel. Omdat ook verdediger Daniël Breedijk vanwege een zware knieblessure lang uit de roulatie is, is de spoeling dun centraal achterin. Een basisplaats lonkt dan ook voor de pas 20-jarige Jordy Rullens, die onlangs als invaller al mocht debuteren tegen MVV.

Steve Tunga is zwaar geblesseerd
Almere City kreeg deze week opnieuw een stevige domper te verwerken. Steve Tunga raakte woensdag zwaar geblesseerd aan zijn knie. De 24-jarige Duitser van Angolese afkomst komt de rest van het seizoen niet meer in actie. Volgens ad-interimtrainer Tim Bakens heeft Tunga zijn patellapees afgescheurd. De patellapees hecht de onderzijde van de knieschijf – de patella – aan de top van het scheenbeen. De gebeurtenis had grote impact op de spelersgroep: de training werd onmiddellijk beëindigd, omdat niemand er meer met zijn hoofd bij was, aldus Bakens.

Doelman Woud op weg naar Japan
Doelman Michael Woud is vrijdagavond ook niet van de partij tegen FC Volendam. De 22-jarige keeper staat in de belangstelling van het Japanse Kyoto Sanga FC. Almere City FC en de Japanse club voeren momenteel gesprekken, die gunstig verlopen. Teun Jacobs, de technisch manager van Almere City FC: “Het klopt dat we momenteel in gesprek zijn met Kyoto Sanga FC en ik verwacht dat we er gaan uitkomen. De gesprekken gaan de goede kant op, maar er moet nog wel een definitieve klap op gegeven worden. De handtekeningen zijn nog niet gezet”, aldus de technisch manager.

Mirana keert met Volendam terug in Almere
De eerste wedstrijd tussen FC Volendam en Almere City eindigde eerder dit seizoen ‘onderaan de dijk’ in een 3-2 overwinning voor FC Volendam. Voor Almere waren Pouwels en Breedijk destijds trefzeker. Bij FC Volendam speelt sinds dit seizoen Damon Mirani, die de afgelopen jaren bij Almere City FC speelde. Hij droeg in totaal 180 competitiewedstrijden het shirt van Almere en is daarmee recordhouder. Mirani werd door FC Volendam trainer Wim Jonk dit seizoen direct tot aanvoerder benoemd.

De wedstrijd tegen FC Volendam staat vrijdagavond onder leiding van scheidsrechter Gerrets en begint om 20.00 uur in het Yanmar-stadion.