Automobilisten in Almere moeten er rekening mee houden dat parkeren vrijdag rond Almere Centrum niet meer gratis is en dat het even zoeken is naar een betaalautomaat. De gemeente plaatst er namelijk maar een beperkt aantal.

Het betaald parkeren komt in de plaats van de blauwe zones rond het centrum. Het gaat om de Staatsliedenwijk, het Odeongebied, Stedenwijk-Midden, Stedenwijk-Noord, bedrijventerrein Randstad en de Filmwijk.

De gemeente is begonnen met het plaatsen van de automaten. De gemeente houdt er rekening mee dat de meeste mensen zullen betalen met een parkeerapp: “We zien nog steeds een toename in het gebruik van de mobiele parkeerapps. Omdat niet iedereen deze apps kan of wil gebruiken, plaatsen we ook nog de bekende parkeerautomaten. Je ziet dat deze allemaal direct bij binnenkomst van de wijk staan. Je rijdt er dus langs als je de wijk inrijdt en kunt dan eventueel dus direct je kenteken hierop invoeren.”

Vrijdag worden de laatste automaten geplaatst en vanaf dat moment zal er volgens de gemeente ook gehandhaafd worden op betaald parkeren in de wijken.

Op de onderstaande afbeeldingen is te zien waar de parkeerautomaten komen[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/1-1642020997.png][image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/2-1642021021.png][image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/3-1642021038.png][image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/4-1642021051.png][info]Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl[/info]