Hoe kom je als bedrijf de huidige lockdown door? Is het op je handen zitten totdat de deuren weer open mogen? Of zijn er juist zaken die zijn blijven liggen, waar nu plotseling tijd voor is? Bij Bowling Almere is vooral sprake van het eerste. Daar kunnen ze niet wachten totdat ze weer bezoekers mogen ontvangen.

“We hebben ons tijdens de eerste lockdown heel erg beziggehouden met dingen opknappen. Maar onderhand zijn we wel een beetje uitgeklust”, vertelt eigenaar Gert-Jan van Maanen. “Dus nu is het echt simpelweg afwachten totdat we weer open mogen.” Grote vraag is dan wel of de baan weer volledig open mag of dat er toch nog beperkingen zullen gelden.

De afgelopen maanden is bij Bowling Almere hard gewerkt aan een nieuwe glow-in-the-dark midgetgolfbaan. Het plan was om die op 1 januari te openen, maar ook dat laat dus nog op zich wachten. “We hebben vlak voordat alles rond COVID begon de bouwvergunning gekregen om dit te kunnen doen”, geeft Van Maanen aan. Besloten is om de plannen gewoon door te zetten. “We geloven in de toekomst van het bedrijf natuurlijk. En we willen ons versterken met nieuwe activiteiten.”

Bij de bowlingbaan hebben ze er vertrouwen in dat zodra het weer mag de bezoekers ook weer gaan komen. “Dat zagen we vorig jaar ook gebeuren.”