Joey Jacobs, de kersverse aankoop van Almere City FC, start vrijdagavond direct in de basis bij zijn nieuwe club tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC. De centrale verdediger kwam afgelopen dinsdag over van Jong AZ en tekende een contract voor 2,5 seizoen in Almere. Jacobs zal tegen Roda samen met Ezra Hoogenboom het hart van de Almeerse defensie gaan vormen, omdat Ramon Leeuwen (geschorst) en Frederik Hesltrup (geblesseerd) beiden niet ingezet kunnen worden tegen de Limburgers.

Trainer Alex Pastoor beleefde afgelopen maandagavond een valse start bij zijn nieuwe club Almere City FC. De ploeg werd in Eindhoven door Jong PSV met een kansloze 5-1 naar huis gestuurd. Dit betekende direct ook de grootste nederlaag van het seizoen voor de Almeerders, die nog altijd één-na-laatste staan in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC doet het een stuk beter: de ploeg van trainer Jurgen Streppel staat momenteel zevende op de ranglijst.

Wijzigingen
Coach Alex Pastoor was ondanks de grote nederlaag bij Jong PSV afgelopen maandag wel te spreken over de inzet van zijn spelers, maar vindt dat zijn ploeg thuis tegen ter Roda JC vooral organisatorisch beter voor de dag moet komen. In vergelijking met de wedstrijd tegen Jong PSV gaat hij een aantal wijzigingen doorvoeren in zijn basiselftal.

Naast Ramon Leeuwin en Frederik Hesltrup ontbreken ook Bradly van Hoeven, Steve Tunga en Daniel Breedijk nog altijd vanwege langdurige blessure’s. Doelman Stijn Keller en Anass Ahannach zijn momenteel ziek. Keller zal tegen Roda JC op de Almeerse reservebank worden vervangen door de pas 17-jarige Kay Rademaker.

Eerdere wedstrijd
De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde eerder dit seizoen in een sensationele overwinning voor Almere City FC. De ploeg van toenmalig trainer Gertjan Verbeek was in Kerkrade uiteindelijk met 3-4 te sterk voor de thuisploeg. De wedstrijd van vrijdagavond in het Yanmar stadion staat onder leiding van scheidsrechter Vos en begint om 20.00 uur.