Omdat parkeerautomaten en borden nog niet op de juiste plek staan, wordt er deze week nog niet gehandhaafd op betaald parkeren in gebieden rondom het centrum van Almere. Wel staan er al borden dat betaald parkeren per 1 januari is ingegaan, daar staat alleen nog niet op hoe betaald kan worden.

Vanaf volgende week kunnen Almeerders via mobiele parkeerapps en de parkeerautomaten betalen. Tot die tijd rijden er wel scanauto’s door de buurten, maar volgens een woordvoerder van de gemeente rijden die puur om de wijk te verkennen en de drukte in te schatten.

Het gaat om de voormalige blauwe zones in de Staatsliedenwijk, het Odeongebied, Stedenwijk-Midden, Stedenwijk-Noord, bedrijventerrein Randstad en de Filmwijk. Door betaald parkeren in te voeren in deze gebieden hoopt de gemeente de parkeerdruk in de stad te verminderen. De borden die de voormalige blauwe zones aanduiden zijn inmiddels afgeplakt.

[oproep]Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl[/oproep]