De komende 30 jaar zal het aantal senioren in Almere verviervoudigen. De gemeente staat voor een grote uitdaging om voor deze doelgroep gepaste woningen te realiseren. In de documentaire ‘De sleutel tot gelukkig, oud en zelfstanding wonen’ zoeken de verschillende betrokken partijen naar een oplossing voor dit probleem.

De documentaire is een initiatief van stichting De Schoor in Almere. Als ouderenwerkers van de stichting op bezoek gaan bij ouderen, krijgen ze veel vragen over de woonsituatie. Vaak gaat het om hoelang iemand nog in het huidige huis kan blijven wonen of hoe er doorgestroomd kan worden naar een gelijkvloerse woning.

De documentaire ‘De sleutel tot gelukkig, oud en zelfstandig wonen’ is zaterdag en zondag vanaf 8.30 uur op televisie bij Omroep Flevoland en zal elk uur herhaald worden. De documentaire is ook te zien op YouTube.

[youtube:https://youtu.be/l2EcDI1MWcc]

[info]Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de uitzending, dan kan er contact opgenomen worden met stichting De Schoor, 036-5278500 of info@deschoor.nl[/info]