Burgemeester Weerwind is op geen enkele manier van plan iets toe te geven tegenover de familie achter de FEBO aan het Stationsplein in Almere. Dat liet zijn woordvoerder donderdag weten in de rechtbank in Utrecht. Daar vroeg de rechter of er nog kan worden onderhandeld over een geweigerde vergunning vanwege een schijnconstructie.

Weerwind was voor de rechter gedaagd door de uitbaatster van de FEBO. Zij krijgt geen vergunning van de burgemeester van Almere na een Bibob-onderzoek. Volgens de burgemeester kon na het onderzoek de conclusie worden getrokken dat de vergunning voor de snackbar zal worden gebruikt om strafbare feiten te plegen. Weerwind’s woordvoerder gaf donderdag aan dat de burgemeester zijn vertrouwen in de familie achter de snackbar is kwijtgeraakt.

‘Familie leent geld en echtgenoot is eigenaar’
De vrouw zelf is van onbesproken gedrag. Zij heeft nog meer snackbars. De problemen worden veroorzaakt door haar echtgenoot en mannelijke familieleden. Die spelen geen rol meer bij de snackbar. Maar de familie heeft haar wel het geld geleend en de echtgenoot is volgens de burgemeester ook de feitelijke eigenaar. Drie mannen zijn leden van een familie. Zij worden nu met een schijnconstructie buiten beeld gehouden, stelde de burgemeester.

In het verleden zijn de mannen veroordeeld voor strafbare feiten in hun poolcentrum in Almere. Die mannelijke familieleden hebben hun vergunning voor een poolcentrum misbruikt. De vrouw houdt vol dat zij daar niets van wist. Wij helpen elkaar altijd, zei een familielid tegen een politieman. Dat gebruikt de burgemeester nu tegen de familie.

De rechter doet over twee weken uitspraak.