Reizigers die afhankelijk zijn van de liften op station Almere Centrum kunnen gratis gebruik maken van een taxiservice van ProRail. Dat beantwoordt de gemeente Almere op vragen van de Partij voor de Dieren.

De fractie van de PvdD trok aan de bel omdat de liften op het station tot februari niet werken. Daardoor kunnen mindervaliden niet op het perron komen. De partij eist een oplossing. Die is er, zegt de gemeente. Een taxiservice brengt de mindervaliden kosteloos naar station Almere Muziekwijk of Almere Buiten.

Volgens de gemeente wordt er maar zo’n vijf keer per maand gebruik gemaakt van de service. “Deze reizigers regelen in het algemeen zelf hun vervoer”, schrijft de gemeente. Op posters op het station Almere staat dat de liften buiten gebruik zijn en hoe de reiziger vooraf of ter plekke telefonisch een taxi kan bestellen. Ook worden reizigers die zich melden voor assistentie op de hoogte gebracht dat de liften niet werken.

De gemeente vindt het vervelend dat de werkzaamheden hinder en overlast veroorzaken. Maar het is niet te voorkomen omdat het station grondig wordt opgeknapt. ProRail en de NS hebben aangegeven dat de liften in ieder geval voor de start van de Floriade in april 2022 weer werken.