GroenLinks Almere-Zeewolde is een nieuwjaar-inzamelingsactie begonnen om de bewoners van het AZC in Almere een cadeautje te kunnen geven. Het gaat om ongeveer 220 kinderen en rond de 1000 volwassenen. Op 28 en 29 januari worden de cadeautjes uitgedeeld.

“We maken een heel klein gebaar voor de mensen die zijn gevlucht en voor de mensen die in het AZC zitten”, zegt Shadi Nikshomar. “Dit is eigenlijk omdat we om ons heen nu steeds meer horen dat mensen zich niet welkom voelen. We willen laten weten dat een heel groot deel van Almere ze zeker een warm welkom heet en er zeker voor ze is, ook met dit kleine gebaar.”

De cadeautjes moeten leuk, maar ook duurzaam zijn, zegt Nikshomar. Er worden onder andere speelsetjes, LEGO en knutselgerei ingezameld. “Dat is allemaal heel erg welkom. Voor de volwassenen zijn we op dit moment ook aan het kijken of we misschien een fietsleenservice voor ze kunnen realiseren.” Er zijn drie inleverpunten in Almere waar mensen een cadeautje kunnen brengen. Ook kunnen mensen geld doneren zodat de organisatie zelf de cadeautjes kan kopen.