Bijna 700 Almeerse mantelzorgers krijgen voor hun inzet in 2021 een FloriadePas. Met de pas hebben de vrijwilligers volgend jaar tijdens de Floriade onbeperkt toegang tot de wereldtuinbouwtentoonstelling. Ook mogen ze bij ieder bezoek gebruikmaken van de kabelbaan.

Jerzy Soetekouw, directeur van de Vrijwilligers en Mantelzorgcentrale Almere (VMCA) prijst de inzet van de mantelzorgers. “2021 was weer een bijzonder en pittig jaar. Het is hartverwarmend om te zien hoe we er in Almere belangeloos voor elkaar zijn, ook als het moeilijk wordt.” Dit blijkt volgens Soetekouw onder meer uit de vele maatjes, de hulp bij het doen van boodschappen, de begeleiding en coaching van jongeren die vroegtijdig hun school hebben verlaten en de vele andere mooie projecten en initiatieven. “Mensen, of beter gezegd vrijwilligers, maken Almere mooier”, stelt hij.

Over de keuze voor een FloriadePas zegt de directeur: “2021 was het Nationale Jaar van de Vrijwilliger. Een jaar waarin we extra stil stonden bij de waarde van alle prachtige vrijwilligers die onze stad kleuren. Daarom pakken wij voor alle VMCA-vrijwilligers uit met een bijzonder, groen en echt Almeers presentje. Met dit gebaar willen wij hen nogmaals bedanken voor het helpen bloeien en groeien van Almere.”

De Floriade Pas is nog tot en met 31 december a.s. te verkrijgen voor een gereduceerd tarief van 39 euro voor alle Almeerders.