Met het vrijwillig vertrek van drie huurders van een woning aan de Vrijdagstraat in Almere, komt er een eind aan het conflict tussen de huurders met hun verhuurder. Beide partijen stonden dinsdag voor de kantonrechter in Almere.

De verhuurder eiste het onmiddellijke vertrek van het drietal vanwege een huurachterstand van drie maanden. Daarnaast zouden ze andere mensen in de woning laten verblijven, voor overlast zorgen en drie hennepplanten in de tuin hebben geteeld.

De verhuurder eiste daarnaast 9.000 euro aan achterstallige huur, rente en andere kosten. Volgens de huurders was alleen de huur van de huidige maand januari nog niet betaald. Ook zou er geen sprake zijn geweest van illegale onderhuur.

Om het geschil voor eens en voor altijd op te lossen, kwamen de partijen in de rechtszaal overeen dat de huurders alsnog 5.500 euro zullen betalen en uiterlijk half februari de woning leeg moeten opleveren. Twee van hen zouden inmiddels al zijn vertrokken. De derde vertelde in de rechtszaal dat hij er wel wilde blijven wonen, maar dat hij in zijn eentje de huur niet kan opbrengen.