Jan Dirk Pruim is woensdag door het college van de gemeente Almere benoemd tot interim-gemeentesecretaris. Hij volgt tijdelijk Richard Wielinga op, die per 1 februari vertrekt om aan de slag te gaan bij de Sociale Verzekeringsbank.

De tijdelijke aanstelling van Jan Dirk Pruim is opvallend, omdat hij in april dit jaar na zo’n negentien jaar afscheid nam als griffier van de gemeente Almere. Hij ging met pensioen. Pruim was degene die het initiatief nam voor de Politieke Markt als alternatief voor de gangbare raads- en commissievergaderingen. De gemeente gaf hem zowel de Erepenning als de Bonifatiusspeld voor zijn werk in de stad. Voor Pruim in 2002 naar Almere kwam, was hij gemeentesecretaris in achtereenvolgens Laren, Dronten en Kampen.
[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/211229_jandirkpruim-1640816934.jpg]Jan Dirk Pruim zal ongeveer een jaar aanblijven als interim-gemeentesecretaris. Na de vorming van het nieuwe stadsbestuur in het voorjaar van 2022, is het aan dit college om de profielschets en bijbehorende procedure voor een nieuwe vaste gemeentesecretaris vast te stellen.