Aan de Marktgracht in Almere-Haven wordt een oud kantoorpand omgebouwd tot appartementencomplex met 39 huurwoningen. Het gaat om het pand aan de Marktgracht 48-64. De vergunning voor de bouw van de appartementen is inmiddels aangevraagd.

In het pand worden zogenoemde microwoningen gebouwd. Volgens de gemeente zijn dat kleine appartementen van 23 tot 52 vierkante meter. “Dat is goed nieuws voor woningzoekers, vooral voor starters. Ze kunnen op dit moment namelijk geen geschikte woning vinden. Veel van het aanbod is te groot en/of te duur”, staat te lezen op de gemeentelijke website over de toekomst van Almere-Haven.

Niet alleen klein
Naast de microwoningen komen er ook 2 penthouses van 92 vierkante meter aan de Marktgracht. Het is nog onduidelijk of de woningen beschikbaar komen in de vrije sector of in de sociale huur.

[info]Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Vincent Smit. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Almere voor Omroep Flevoland en 1Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl[/info]