Op de Esplanade in Almere is dinsdag een grote aftelklok voor de Floriade in gebruik genomen. Het is dinsdag exact honderd dagen tot aan de start van het evenement. De wereldtuinbouwtentoonstelling begint op 14 april.

De ‘klok’ zal elke dag verzet worden door middel van het handmatig aanpassen van het getal. Inwoners, verenigingen en organisaties kunnen zich opgeven om mee te helpen bij het verzetten van de aftelklok.

Deal met Albert Heijn
Op de stellage waarop de klokt staat prijken ook de logo’s van een drietal bedrijven. Grote naam is die van Albert Heijn. De Floriade heeft een deal met de supermarkt gesloten voor de verkoop van tickets.

De precieze details worden op een later moment bekend gemaakt, maar volgens Floriade-directeur Hans Bakker zal het mogelijk worden om te sparen voor korting. “Het is een partner van ons waar we ontzettend veel kaarten gaan verkopen voor de Floriade en promotie gaan maken.”

De Floriade is straks een half jaar lang open en hoopt op minstens twee miljoen bezoekers. Zo’n driekwart daarvan komt naar verwachting uit Nederland en een kwart uit het buitenland.

[Image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/AH-1641299449.jpg]