Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 36-jarige Almeerder honderd dagen cel geëist, waarvan 18 dagen voorwaardelijk. De man wordt verdacht van het verduisteren van 55 iPhones en 81 laptops van zijn baas. Dat gebeurde vijf jaar geleden.

De zaak kwam in 2018 al een keer voor de rechter, maar in de strafzaak is sinds die tijd niks meer gebeurd. Het OM gaf toe dat dit onbegrijpelijk is. De zaak is ‘van de plank gevallen’, zoals de officier dat noemde. Hij had vlak voor deze zitting voor het eerst weer contact gezocht met de advocaten. Hij moest toegeven dat er geen enkele reden is waarom deze eenvoudige zaak zo lang heeft stilgelegen.

De advocaten vinden dat het OM na zoveel tijd helemaal niet meer zou mogen vervolgen. Aangezien de diefstal al zo lang geleden gebeurde, kon het OM alleen nog lage straffen eisen. Wat de uitspraak ook is: de Almeerder hoeft niet meer de cel in. Hij heeft zijn deel namelijk al in voorarrest uitgezeten. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

De voormalige partner van de Almeerder werd ook vervolgd. Deze 36-jarige vrouw zou financieel geprofiteerd hebben van de verduistering. Haar zaak werd direct geschrapt. Het OM werd in haar zaak door de rechtbank niet-ontvankelijk verklaard.