Zorgpersoneel van het Flevoziekenhuis in Almere beklaagt zich over de parkeerkosten die gemaakt moeten worden. Het kan volgens de Ondernemingsraad zelfs een belangrijke reden zijn dat collega’s vertrekken. De PvdA heeft de zaak inmiddels onder de aandacht gebracht bij het college van B en W.

De OR wil samen met het bestuur van het Flevoziekenhuis in gesprek met de gemeente. Personeel van het ziekenhuis is voor een groot gedeelte namelijk aangewezen op de gemeentelijke parkeerplekken. Een jaarabonnement kost een zorgmedewerker zo’n 510 euro.

Weinig eigen parkeerplekken
Het ziekenhuis bezit weliswaar een eigen parkeerterrein, maar dat is lang niet groot genoeg om iedereen op te laten parkeren. Medewerkers die een dagdienst hebben mogen er bijvoorbeeld geen gebruik van maken.

Een petitie van de OR over het parkeerbeleid is afgelopen weken 686 keer ondertekend. “Ik teken omdat ik geen dagdiensten meer doe doordat het me te veel geld kost om te parkeren”, reageert een medewerker uit Urk.

“Het is eigenlijk van de zotte dat ik moet betalen om mijn werk te kunnen doen. 500 euro per jaar is best veel”, schrijft iemand uit Lelystad.

Zorgpersoneel in Amsterdam parkeert gratis
De Almeerse PvdA heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De PvdA verwijst daarin naar een stap die de gemeente Amsterdam heeft gezet. Daar is het voor zorgpersoneel op dit moment mogelijk om gratis te parkeren.

“De Partij van de Arbeid ziet dat er al een paar jaar een groot beroep wordt gedaan op onze zorgmedewerkers. Zij zorgen dag en nacht voor onze zieken”, schrijft raadslid Aya Selman.

Selman wil dat het college actie onderneemt en het voortouw neemt in de zoektocht naar een permanente oplossing. “Dat kost misschien geld, maar een mogelijk personeelstekort in het ziekenhuis is wat de PvdA betreft veel problematischer.”