Trainer Alex Pastoor kijkt met ‘gezonde spanning’ uit naar zijn debuut op de bank bij Almere City FC. De Almeerders nemen het maandagavond op tegen Jong PSV in Eindhoven. “Leuk, ik vind het best ook wel een beetje spannend weer. Iets om naar uit te kijken”, zegt Pastoor, die sinds twee weken de eindverantwoordelijke is bij Almere City.

In de afgelopen weken is de trainer onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van zijn ploeg. “Ik denk dat de jongens zichzelf hebben hervonden en stralen heel veel energie en plezier uit. Het voetballende vermogen is gedurende de twee weken vooruit gegaan, dat spreekt mij wel aan.”

Coronabesmettingen
Vanwege positieve coronatesten ontbreken doelman Stijn Keller en middenvelder Jordy Rullens. Daarnaast ontbreken Marcelencio Esajas en Jeffry Puriel vanwege lichte klachten, naast de al langer geblesseerden Daniel Breedijk en Steve Tunga. “We hebben het qua aantallen helemaal goed voor elkaar, maar het is wel belangrijk dat we dit zo houden. Een ongeluk zit in een klein hoekje”, aldus Pastoor.

Almere City is de nummer 19 op de ranglijst, Jong PSV is de nummer 11. Op papier zijn de Eindhovenaren dan de favoriet. “Prima als jij dat zo ziet. Ik denk dat jong ploegen kunnen verrassen, ze kennen de klappen van de voetbalzweep nog niet. De insteek is dat je ze niet moet laten voetballen. Als je zelf gaat voetballen, dan heb je een goede kans.”

Het duel begint maandagavond om 21.00 uur.