Bij theater- en expositiecentrum de Kunstlinie in Almere wordt tijdens de lockdown hard doorgewerkt. Op dit moment wordt er gebouwd aan de tentoonstelling Shapeshifters waarin de street- en urban art in verschillende vormen en stijlen te zien is.

“Het is behoorlijk wennen voor het personeel nu er geen publiek is”, vertelt programmamanager museale zaken Bo Naarden. “Vooral voor mensen die hier in de ticketshop werken of aan de theaterkant is het anders. Aan de expositiekant valt het gelukkig mee omdat wij nu middenin de bouw van een tentoonstelling zitten.”

Ook wordt er volop ge├»mproviseerd door de medewerkers van de Kunstlinie. “We zijn constant op zoek naar manieren om toch ons publiek te bereiken. We hadden net een nieuw concept gelanceerd, het architectuur caf├ę. Nu doen we dat gewoon lekker online.”

Ook voor de geluidstechnicus Marijn Mulder is het een rare tijd maar hij prijst zichzelf gelukkig dat hij nog aan het werk is. “Het is lastig om geen voorstellingen te doen omdat dit een van onze hoofdtaken is. Nu mogen we een expositie opbouwen en dat is anders, maar wel een uitdaging.”

De tentoonstelling Shapeshifter in de Kunstlinie opent op 5 februari. Tenminste als de lockdown niet verlengd wordt.