De politie in Almere is op zoek naar de dader van een zedenmisdrijf dat eerder deze maand is gepleegd onder de Appelbrug in Almere Stad. Op donderdagochtend 9 december misbruikte en betastte de man een Almeerse vrouw. Zij kon na het misbruik een goed signalement geven aan de politie waarmee een compositietekening is gemaakt.

Rond acht uur ’s ochtends fietste de vrouw vanuit Almere Buiten over het Van Draispad in de richting van de Hagevoortdreef. Onder de Appelbrug werd ze aangesproken door de man die haar wees op zogenaamd niet werkende fietsverlichting. Ze stapte af om haar licht te controleren waarna ze ten val werd gebracht. Vervolgens vond het misbruik plaats.

Daarna is uitgebreid onderzoek gedaan in de buurt van het zedenincident. Omdat dit nog niet heeft geleid tot een aanhouding, wordt de compositietekening nu gepubliceerd.

De politie benadrukt dat dit het enige zedenincident is dat aan deze verdachte wordt gelinkt. Er zijn geen andere dergelijke incidenten geweest in de afgelopen tijd in Almere.

Het uitgebreide signalement en het tipformulier is te vinden op de site van de politie.