De Almeerse rapper Boef laat op zijn Instagram-account weten spijt te hebben van zijn deelname aan een coronacampagne. Het geld dat hij met de actie verdiende, wil hij daarom graag doneren.

Twee jaar geleden ontving de rapper 20 duizend euro voor een campagne van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De campagne was bedoeld om jongeren te informeren over het coronavirus. Het RIVM benaderde in het begin van de pandemie een aantal artiesten om hen te helpen, onder wie Famke Louise, Ali B en Boef.

De rapper zegt op Instagram nu niet meer achter dat besluit te staan. “Zelf was ik nog onwetend. Ik ging in gesprek met een arts, sporter en een ex-covid patiënt”, schrijft Boef. “We zijn nu twee jaar verder en ik sta niet achter het beleid van de overheid. Ik ben niet voor of tegen vaccinaties, maar ik sta voor vrijheid.” Boef legt uit dat hij onder meer tegen de plannen is van een 2G-beleid. “Lockdowns waar ondernemers door kapot gaan en de zorg die maar niet opgeschaald wordt, is iets wat we later niet aan onze kinderen kunnen uitleggen.”

Het bedrag dat de rapper voor de RIVM-campagne ontving wil hij doneren aan een goed doel. Op Instagram vraagt hij aan zijn fans wat hij met het bedrag moet doen. “Ik wil het graag doneren aan een goed doel of verdelen onder m’n fans. Iemand ideeën?”

[info]Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.[/info]