De Floriade BV in Almere hoeft het salaris van de vorig jaar ontslagen directeur Sven Stimac niet door te betalen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald.

Stimac vocht zijn ontslag aan, omdat hij vindt dat hem de schuld van een groot miljoenentekort in de schoenen is geschoven. De Floriade ontsloeg Stimac eind april, omdat hij de gemeente en Raad van Commissarissen naar hun inzicht te laat had ge├»nformeerd dat er zo’n 15 miljoen extra nodig was voor het evenement.

Sven Stimac zelf gaf aan dat het juist aan hem te danken was dat er inzicht is gekomen in de extra kosten. Voordat hij werd benoemd tot directeur, maar al wel werkzaam was voor de Floriade, gaf hij Arcadis de opdracht om een en ander te onderzoeken. De uitkomsten daarvan wist Stimac eind 2020. Eind maart werd de gemeente en RvC geïnformeerd. Dat is volgens hen veel te laat.

De voormalige Floriade-directeur eiste bij de rechtbank in Rotterdam dat zijn salaris van 26.600 euro per maand doorbetaald zou worden tot en met eind 2023. Dat zou neerkomen op een bedrag van 744.800 euro.

Volgens de rechtbank stond de Floriade echter in zijn recht om de overeenkomst met Stimac op te zeggen. Van een schadevergoeding hoeft dan ook geen sprake te zijn.