Het terrein rond de vaccinatielocatie van de GGD in Almere is moeilijk toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Op het parkeerterrein aan de Rondebeltweg zijn veel kuilen en de parkeerplaats staat deels onder water door de vele regenval. Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, een scootmobiel of een rollator is het moeilijk om veilig bij de ingang te komen.

“Het lijkt wel een Marslandschap maar dan met water”, zegt Almeerder Frits Huis. Hij is vanwege een operatie tijdelijk afhankelijk van een rolstoel. Het gemeenteraadslid vindt het ‘onbestaanbaar’ dat de toegang tot de vaccinatielocatie er zo bij ligt. “Ik was hier twee weken geleden voor mijn vaccinatie en toen lag het er ook al zo slecht bij. Ik snap niet dat het er 14 dagen later nog steeds zo beroerd bij ligt.” Het is volgens Huis een klein wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd. “Je breekt hier toch makkelijk je nek.”[image:https://d16junmm04ri2h.cloudfront.net/image/xlg/pictures/211231_GGD_35__4E42E4DB46629EEAC12587BB00652881.jpg]Aldrik Dijkstra van de GGD erkent dat het terrein te wensen over laat. “Een paar weken geleden hebben we het terrein ge√ęgaliseerd en toen hebben we rijplaten neergelegd. Daardoor werd het enigszins toegankelijk. Maar ja, het is winter, het is kleigrond en het heeft veel geregend”. De staat van het terrein heeft volgens Dijkstra ook te leiden onder het gebruik. “Het is niet alleen de vaccinatielocatie. Het is ook de teststraat. Dus er zijn dagelijks heel veel gebruikers.”

De GGD wil het parkeerterrein aanpakken zodat iedereen veilig de ingang van de locatie kan bereiken. “De Landelijke Dienst Testen komt vrijdag de plassen leegpompen. Dan hebben we in ieder geval voor de korte termijn een oplossing”. Volgens Dijkstra is de GGD in overleg met de gemeente voor het realiseren van een oplossing voor de lange termijn. “Dat kost even tijd maar het is waar, we moeten er meer aan doen om er voor te zorgen dat de locatie goed toegankelijk is.” Dijkstra wijst er op dat mensen altijd een steward op het terrein om hulp kunnen vragen. “We hebben daarom extra ‘hosts’ ingezet.”[image:https://d16junmm04ri2h.cloudfront.net/image/xlg/pictures/211231_GGD_2__E3F9A4AB3ED75784C12587BB0064CF6B.jpg]