Een 24-jarige Almeerder is dinsdag door de Lelystadse rechtbank vrijgesproken van betrokkenheid bij een poging tot moord. De man was beschuldigd van het meehelpen aan een steekpartij bij een bushalte in Almere Muziekwijk.

Dat gebeurde in de buurt van het treinstation op 28 september. Het slachtoffer raakte zwaargewond bij de steekpartij.

De officier van justitie eiste twee weken terug al vrijspraak, omdat er onvoldoende bewijs is van betrokkenheid van de Almeerder. De man zelf ontkent ook iets te maken te hebben met de steekpartij. Hij was er alleen bij aanwezig en was net zo verrast als het slachtoffer, vertelde hij de rechters tijdens de zitting.

De reden voor de steekpartij zou een ruzie over tien euro zijn geweest. Dat bleek althans uit de Facebook Messenger-gesprekken tussen het slachtoffer, de verdachte en een van zijn vrienden vlak voor het incident.
Volgens de politie waren die gesprekken aanvankelijk heel vriendelijk van toon, maar werd het rond 28 september opeens grimmig tussen de mannen, toen er een geldkwestie werd besproken.

De vriend van de Almeerder is volgens de rechtbank degene die stak. Hij is inmiddels veroordeeld tot negen jaar cel. De officier vermoedde dat de Almeerder het slachtoffer die dag naar het station lokte en op de uitkijk stond toen hij werd neergestoken. Maar hard bewijs is daar niet voor, vindt ook de rechtbank. En dus werd hij daarvan vrijgesproken.

Er werd wel nog bijna vijf gram coke in zijn slaapkamer gevonden. Daarvoor moet hij een boete van 750 euro betalen.