Kappers voeren donderdag actie tegen het coronabeleid voor hun branche. Daarmee willen ze duidelijk maken dat ze niet of onvoldoende financiële ondersteuning krijgen in coronatijd. Nathalie de Jong van Beautiful Change in Biddinghuizen gaat zelf niet demonstreren, maar zij wil haar stem wel laten horen via social media.

De Jong vindt het gek dat kappers buiten de steunmaatregelen vallen. Volgens de kapsalon-eigenaresse moet je een omzetverlies kunnen aantonen, vergeleken met de periode voor corona. Bij Beautiful Change werken sinds dit jaar twee extra personeelsleden. Volgens De Jong zijn de omzet en kosten toegenomen, maar zit subsidie er door de rekenmethode niet in. Beautiful Change houdt het hoofd financieel nog wel boven water.

De ondernemer uit Biddinghuizen wil dat donderdag duidelijk wordt dat er geen steun is voor de kappersbranche. “Zowel niet voor mijn personeelsleden – vijf meiden die in dienst zijn – maar ook niet voor mijn vaste lasten. Dus het stukje TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten, red.) en NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, red.), daar krijg ik 0 euro voor deze lockdown.”

De Jong krijgt veel telefoontjes van klanten die geknipt willen worden. Zij vindt het lastig om die verzoeken af te wimpelen. “Wat het lastig maakt, is dat ik ook genoeg om mij heen zie dat mensen geknipt worden. We hebben werk dat ook altijd wel door kan blijven gaan en thuis gedaan kan worden.” De ondernemer hoopt dat de persconferentie van 10 januari verlichting biedt voor de kappersbranche.