D66-raadslid Rob van der Schans noemt het ‘buitengewoon treurig’ dat Dronter wethouder Gerrit Jan Veldhoen geen contact zocht met de vereniging Dorpsbelangen over de laatste ontwikkelingen rondom nieuwbouwwijk Swifterbant-Zuid.

Afgelopen week meldde De Drontenaar dat er geen contact is geweest tussen wethouder Veldhoen en Dorpsbelangen Swifterbant over de meest recente plannen. De wethouder had besloten het bestemmingsplan van de geplande nieuwbouwwijk Swifterbant-Zuid ‘in twee├źn te knippen’. Zo kan de gemeente meteen aan de slag met bewoning rondom de Bisonweg en is meer tijd om tot een oplossing te komen over de vermeende overlast bij bedrijven aan de Biddingweg.

Maar over dat plan heeft de wethouder geen contact gehad met Dorpsbelangen Swifterbant, bevestigt de wethouder na vragen van D66-raadslid Rob van der Schans. Wel zei de wethouder contact te hebben met direct omwonenden. Wethouder Veldhoen: “In dit geval heb ik eerst prioriteit gesteld om te communiceren met de omwonenden”.

De wethouder zei naar aanleiding van de berichtgeving wel contact te hebben opgenomen met de dorpsvereniging. Toch betreurt raadslid Van der Schans de communicatie over dit onderwerp vanuit de gemeente. De gebrekkige communicatie over de nieuwbouwwijk was eerder een van de redenen voor het opstappen van wethouder Siepel.