Piet Zwijnenburg (77) uit Dronten is na 57 jaar gestopt met het ophalen van oud papier voor voetbalvereniging Asv Dronten. Hij kreeg dinsdag aan het eind van de laatste ophaalronde een kleine huldiging door voorzitter Jan Bollemaat en bestuurslid Harry Breukelman van de voetbalclub.

“Schitterend, ik vond het fantastisch”, aldus Zwijnenburg. “Ik vond het prachtig, ik ben er ontzettend content mee.” Piet was het eerste lid van Asv Dronten, dat in 1962 is opgericht. “Er kwam in die eerste jaren niet veel geld in het laatje van de voetbalclub en daarom besloot het bestuur om acties te organiseren, waaronder de oud papieractie. Ik was 20 jaar toen ik begon als vrijwilliger.”

In de jaren ’70 werd het ophalen van oud papier een omvangrijke organisatie, waaraan ook andere clubs deelnamen. Met tractoren en tientallen vrijwilligers gingen de verenigingen eens in de vijf weken op zaterdagochtend door de wijken. Zeven jaar geleden nam de gemeente het ophalen van oud papier over en kreeg elk huis in Dronten een papierkliko. Piet heeft sindsdien nog wel oud papier opgehaald bij appartementencomplexen.