Wethouder Gerrit Jan Veldhoen van Dronten heeft zaterdagavond op Twitter vraagtekens gezet bij de boostervaccinatie tegen corona. Hij vindt het vreemd dat het kabinet iedereen vraagt om een prik te nemen, terwijl volgens hem nog niet vaststaat dat die helpt tegen de omikron-variant.

Veldhoen, die sinds oktober namens de ChristenUnie wethouder is, schrijft “Als we nu niet weten wat Omikron gaat doen, waarom moeten we dan een Booster nemen?” Dat was vlak voor de gemeente Dronten de nieuwe coronamaatregelen op de gemeentewebsite zette. Daarin staat “alleen met een booster ben je beter beschermd tegen deze variant.”

[tweet:https://twitter.com/SuzanneStoop/status/1472492625160773635]

Raadsleden uit Dronten reageren met verbazing. PvdA-raadslid Suzanne Stoop vindt dat de wethouder buiten zijn boekje gaat. “Hij mag een eigen mening hebben en geloven wat hij wil, maar als wethouder dien je het algemeen belang”, reageert ze. GroenLinks-raadslid Paul Vermast zegt dat de wethouder ‘wel erg de aansluiting op de samenleving mist’.

[tweet:https://twitter.com/paulvermast/status/1472490124378263556]

De wethouder stelt in een reactie daarop dat hij de boostervaccinatie niet in twijfel trekt, maar dat hij wel de informatie die RIVM-topman Van Dissel zaterdagavond gaf over omikron ‘onduidelijk’ vindt.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten laat weten dat vaccineren en boosteren de enige juiste manier is om de pandemie tegen te gaan. “De heer Veldhoen geeft aan dat zijn vraagstelling via Twitter niet handig is geweest. Hij staat achter het collegestandpunt en betreurt de ontstane ophef.”

[tweet:https://twitter.com/gjveldhoen/status/1472540189335687176]