De gemeente Noordoostpolder heeft bij de inspectie gemeld dat cliƫnten van jeugdzorginstelling Flevostate in Emmeloord overlast veroorzaakten. Woensdag kwam een kritisch rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd over Flevostate naar buiten over ondermaatse zorg.

Jongeren die woonden in de instelling aan de Meldestraat in Emmeloord zouden zich volgens de gemeente op straat misdragen, zorgen voor geluidsoverlast en drugs dealen. Dat zorgde voor een onveilig gevoel in de buurt. De gemeente laat aan Omroep Flevoland weten dat het er al anderhalf jaar onrustig was en de politie meermaals langs moest komen.

De jeugdzorginstelling zat in een voormalige kerk op een drukke plek in Emmeloord: vlakbij een verzorgingshuis, een teststraat en schuin tegenover het Emelwerda College.[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/211230_flevostate_-1640890177.jpg]Wethouder: ’triest voor jongeren’
De jongeren die woonden in de instelling zijn inmiddels overgeplaatst. Wethouder Anjo Simonse van de gemeente Noordoostpolder vindt het vervelend dat dit de minderjarigen overkomt. “Het is voor de jongeren in de instelling triest dat ze te maken hadden met een situatie zoals beschreven in het rapport van de inspectie. En dat ze nu weer overgeplaatst worden”, zegt Simonse. “We vertrouwen erop dat een goede oplossing gevonden wordt.”

De gemeente was geen klant bij Flevostate van de door de inspectie bekritiseerde 24-uursjeugdzorg. Wel blijft de gemeente bij Flevostate zorg afnemen voor andere soorten zorg, zoals jeugdhulp aan huis.