Jongeren tot en met 17 jaar mogen weer langer buiten sporten. De afgelopen weken waren vanwege de lockdownregels alle niet-professionele sportactiviteiten na 17:00 uur in clubverband verboden, maar voor jongeren is nu een uitzondering gemaakt. In de buitenlucht mag tot 20:00 uur in de avond getraind worden. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Bij hockeyvereniging HC De Meeuwen in Emmeloord werd direct van die kans gebruik gemaakt door de meisjes B2, met spelers van 12 tot en met 15 jaar. Ondanks de kou stond het team dinsdagavond om 18:30 uur op het veld. Zonder de versoepeling was trainen onmogelijk vanwege school, legt één van de spelers uit: “Heel veel zijn om vier uit, dus dan wordt het heel moeilijk om nog voor vijf uur te gaan trainen.”

De versoepeling geldt niet voor oudere sporters. Iedereen vanaf 18 jaar moet nog steeds om 17:00 uur stoppen met trainen. Sporten in groepsverband mag met maximaal twee mensen. Bij HC De Meeuwen kunnen daardoor vier seniorenteams de stick nog niet kunnen oppakken, vertelt Maudy Hoekstra van het bestuur. “Je mag met twee mensen op het veld staan, maar daar kun je niks mee.”[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/220112_hockey_8-1641940563.jpg]Winterstop
Alhoewel wedstrijden met andere clubs nu nog niet zijn toegestaan, is dat voor de meeste teams van de Emmeloordse hockeyvereniging geen probleem. “We hebben winterstop, dus de competitie begint pas weer in maart”, zegt Hoekstra. “Normaal gesproken zouden we na de voorjaarsvakantie weer beginnen met trainen.” Vrijdag wordt bekendgemaakt of de maatregelen verder versoepeld worden. Hoekstra hoopt er het beste van. “Ook volwassenen hebben behoefte aan sport, dus ik hoop dat het binnenkort weer kan.”