Vanwege de nieuwbouwactiviteiten en andere ontwikkelingen in het centrum van Emmeloord moet nog eens goed gekeken worden naar de geldende parkeernormen. Dat vinden de VVD, de PvdA en lokale partij ONS in Noordoostpolder. Hoewel er in Emmeloord met de Deel en de Paardenmarkt twee grote parkeerterreinen zijn, denken de partijen dat door alle recente en geplande ontwikkelingen de parkeercapaciteit in het centrum en het gebied daaromheen toch onder druk kan komen te staan.

Langs de Noordzijde worden op verschillende plekken woningen en appartementen gebouwd. Op de benedenverdieping zijn ook winkels en kantoorruimte gepland. De mensen die er straks wonen en werken, zullen ook hun auto moeten parkeren, stellen de raadsfracties. Ze vinden dat ook gekeken moet worden naar De Golfslag. Dit voormalige zorgcentrum aan het Smedingplein wordt herontwikkeld. De toekomstige bewoners zullen vaker een auto bezitten dan de vroegere, veelal oudere bewoners. Verder komen op een deel van de huidige Paardenmarkt in de nabije toekomst ook woningen en appartementen, waardoor een deel van de huidige 500 parkeerplaatsen weer verdwijnt.

[Image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/rob_03-1640359657.jpg]Op een deel van de Paardenmarkt wordt straks ook gebouwd.

GroenLinks trok vorige maand ook al aan de bel over de parkeernormen in Noordoostpolder. Deze partij constateerde dat bij appartementengebouwen erg veel parkeerplaatsen worden aangelegd, terwijl in de praktijk de meeste bewoners niet de verwachte twee auto’s hebben. GroenLinks zou in plaats van die parkeerplaatsen liever meer groen zien.

Het huidige parkeerbeleid in Noordoostpolder geldt tot 2025. Het werd in 2016 vastgesteld op basis van de toenmalige verwachtingen over parkeren in het centrum. De raadsfracties willen tijdens de commissievergadering op 18 januari praten over knelpunten die de komende tijd zouden kunnen ontstaan.

[Image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/rob_05-1640359743.jpg]