Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering) is in Flevoland weer verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen november werden in Flevoland 5.506 WW-uitkeringen verstrekt, dat zijn er 312 minder dan in oktober. Het gaat om een daling van 5,4 procent. Dat is iets meer dan de landelijke daling van 5 procent.

Als je de cijfers vergelijkt met precies een jaar ervoor is er een daling van 32,2 procent in Flevoland. Ook dan is de afname iets groter dan de landelijke daling van 31,5 procent.

De werkloosheid in Nederland is nu gedaald naar 2,7 procent. Dat is volgens het CBS het laagste maandcijfer sinds het begin van de meting in 2003. Door het sterke economisch herstel van de coronacrisis is de vraag naar personeel erg groot, waardoor de werkloosheid steeds verder afneemt.

WW-uitkeringen per gemeente
Binnen Flevoland worden procentueel de meeste WW-uitkeringen verstrekt binnen Almere (2,7 procent) en Lelystad (2,5 procent). Op Urk zijn de minste uitkeringsgerechtigden, namelijk 0,6 procent.

[localfocus:https://localfocuswidgets.net/61bad22014cab]