Flevoland kende het afgelopen jaar de sterkste bevolkingsgroei van alle Nederlandse provincies. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er kwamen in de provincie per 1000 inwoners zo’n 15 mensen bij. Nergens in Nederland is dat aantal zo hoog.

In alle zes de Flevolandse gemeenten groeide de bevolking in 2021. In Noordoostpolder en op Urk bleef de groei het meest achter, in Dronten kwamen er relatief de meeste mensen bij met 22 mensen per 1000 inwoners.

In Almere was de totale groei het sterkst met 3000 nieuwe inwoners, maar de gemeente groeide in verhouding dus niet het hardst binnen Flevoland.

Oorzaken groei
De bevolkingsgroei in Flevoland heeft onder meer te maken met het feit dat de inwoners relatief jong zijn. Daardoor zijn er meer geboortes dan dat er mensen overlijden. Ook verhuisden meer mensen vanuit andere gemeenten naar Flevoland dan er vertrokken, en waren er meer immigranten dan emigranten.

Landelijke cijfers
De bevolking van Nederland groeide met naar schatting 118.000 inwoners. In bijna 50 gemeenten daalde het aantal inwoners in 2021. Dat zijn er minder dan een jaar eerder. Vooral in de noordelijke provincies hadden minder gemeenten te maken met bevolkingskrimp.