Kunstbende Flevoland gaat in januari en februari een gevarieerd programma met workshops aanbieden aan jongeren. Van dans- en dj- tot expo- en filmworkshops. De jongeren tussen de 13 en 18 jaar krijgen gratis les van professionals uit het werkveld.

“De makers van de toekomst klaarstomen om op een podium te staan”, dat hoopt Nelleke Hakvoort van Kunstbende Flevoland te bereiken met de workshops.

Offline of online
Vanwege corona zal per workshop besloten moeten worden of die online of offline zal plaatsvinden. “De eerste filmworkshop is aankomende zaterdag en zal online via Zoom plaatsvinden. We zitten helaas nog met de maatregelen en voor de eerstvolgende workshops moeten we kijken: wat zijn de regels en wat is er mogelijk.” Online heeft volgens Hakvoort niet de voorkeur. “Offline heb je meer mogelijkheden om een vertrouwde omgeving creëren voor de jongeren.”

Toch zal dit online ook geprobeerd worden. “We maken de sessies online ook zo interactief mogelijk en er is mogelijkheid om een-op-een les te krijgen zodat de jongeren echt alle informatie meekrijgen.” Een voordeel is volgens Hakvoort dat je bijvoorbeeld bij een filmworkshop niet alleen geleerd krijgt hoe je een film maakt, maar dat ook wordt uitgelegd hoe je als producer of artdirector je rol pakt. “Er zit dus ook een stuk theorie bij, maar dat is bij de ene workshop meer dan bij de andere.”
[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/220111_kunstbende-1641922227.jpg]Wedstrijd
Jongeren kunnen zich ook aanmelden voor de Kunstbende-wedstrijd. Voor het grootste talent ligt een prijs klaar. Afgelopen seizoen won Jaïnda de landelijke eerste prijs in de categorie muziek. Om te bepalen wie er per categorie doorgaat naar de landelijke finale in Amsterdam, houdt elke provincie een voorronde waar de winnaar door juryleden wordt bepaald. De voorronde in Flevoland vindt plaats op zondag 3 april in De Meerpaal in Dronten.

Aanmelden voor de workshops en/of de wedstrijd kan via www.kunstbende.nl.