Elk jaar deelt Omroep Flevoland de mooiste foto’s van (hobby)fotografen op het Instagram-account. Alle foto’s waarbij #omroepflevoland wordt gebruikt, maken een kans op een plek in de eregalerij. En wat was het weer een fotogeniek jaar. Dieren waren wederom goed vertegenwoordigd; met zoals bijvoorbeeld het edelhert, de vos en de ijsvogel. En ook de winterse omstandigheden van begin dit jaar, leverden prachtige plaatjes op. Maar welke foto’s kregen de meeste likes?

Nummer #10
Dit nieuwsgierige edelhert trapt de top 10 af. Hij werd op 30 juni op de foto gezet door @nickholland_photography. En die foto viel in de smaak want 574 volgers gaven dit foto een hartje.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CQvKP2djZG5/]
Nummer #9
Moeder en zoon; al dartelend door de Oostvaardersplassen. Deze foto was een ’throwback’ van boswachter Tjibbe (@boswachtertjibbe) uit het jaaroverzicht van Staatsbosbeheer uit 2020. Wij postten hem begin januari en dat werd door 580 van jullie geliket.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CKEcxekjqB4/]
Nummer #8
In februari van dit jaar was heel Nederland bedekt met een dik pak sneeuw. Voor (hobby)fotografen ideale omstandigheden om prachtige plaatjes te schieten. En dat werd dan ook volop gedaan. Het roodborstje dat @roosmaryne op de foto zette, kon rekenen op 585 likes.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CLR5-AJjtuX/]
Nummer #7
Nog meer sneeuwpracht op de zevende plaats. Nu geen dieren, maar een prachtig uitzicht van Instagrammer @simoneke; 593 likes.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CLR6PmADyGG/]
Nummer #6
Naast sneeuw, werd er ook volop genoten van het ijs in februari. @ingridhardorfffotografie maakte op 13 februari een foto van schaatsende Almeerders op de Noorderplassen. En die foto was goed voor 595 likes.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CLPP46yjO0_/]
Nummer #5
Dat het weer een dankbaar onderwerp is voor onze volgers blijkt wel uit deze foto van @iedeklaas. Een spectaculaire rolwolk boven Tollebeek op 25 mei met 629 likes.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CPSZ1_uDlcX/]
Nummer #4
‘Zo fijn als alles op een avond klopt’ scheef @peterabbes op 29 april bij deze foto. Volgers konden dat ook zeker waarderen want 647 van hen tikten op het hartje.

[instagram:https://www.instagram.com/p/COPeJPbD-F5/]
Nummer #3
@jonathan.gouman wist de top 3 te bereiken met dit plaatje uit de lucht van het randje van Flevoland; het aquaduct Veluwemeer. En dat leverde 649 likes op.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CWnlQHJjCEk/]
Nummer#2
Weer een sneeuwplaat uit de koude februari-maand. Dit keer van @ciliahoekman van een prachtige zonsopkomst in Zeewolde met 662 likes.

[instagram:https://www.instagram.com/p/CLJn33hj6RZ/]
Nummer #1
Met 669 likes vonden jullie dit de mooiste foto van 2021. Hij werd al op 4 januari van 2021 genomen. Deze vos op een mistig weiland van @wildlifecaturesfred.

[Instagram:https://www.instagram.com/p/CJndgYpDL2N/]