De vijf vrouwen die kans maken op de Flevolandse ‘Vrouw in de Media Award’ van 2021 zijn bekend. Kanshebbers zijn onderneemster Nasima el Bachiri-Ouamar, advocate Khadija Bozia, Almeerse wethouder Froukje de Jonge, rolstoelbasketballer Bo Kramer en schrijfster Ilse Ruijters.

De prijs wordt uitgereikt om vrouwelijke experts en rolmodellen aan te moedigen om in de media te verschijnen. Daarnaast moet de journalistiek worden aangespoord om hen vaker een podium te bieden.

Achtergrond kandidaten
De Almeerse Nasima el Bachiri-Ouamar is opgeklommen tot een succesvolle zakenvrouw en runt inmiddels vijf bedrijven. Advocaat Khadija Bozia uit Lelystad maakt onder andere kans vanwege de ongeveer 50 slachtoffers van de toeslagenaffaire die ze bijstaat. Ook Froukje de Jonge is genomineerd omdat ze zich hard maakt voor mensen die extra steun nodig hebben, zoals de gedupeerden van het toeslagenschandaal.

Bo Kramer en Ilse Ruijters maken kans op de award vanwege de prijzen die zij wonnen. Zo won Kramer goud op de Paralympische Spelen in Tokyo en Ruijters schreef de beste thriller met haar boek ‘Minnaar’.

Jury
De Vrouw in de Media Award wordt georganiseerd door Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM). Een vierkoppige jury, met onder meer oud-winnaar en boswachter Amy Zeeman, maakt de winnaar in Flevoland bekend.

Van 3 tot 28 januari kan er op de genomineerden gestemd worden op de website van Vrouw in de Media. De week daarna wordt de winnares bekend die als prijs een beeld ontvangt van kunstenares Ellen Buchwaldt.