In Flevoland zijn in december 2021 relatief de meeste nieuwe ondernemingen gestart, ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). In december schreven 676 bedrijven zich in bij de KvK, ten opzichte van 589 in december 2020. Dat is een groei van vijftien procent en dat is de grootste toename van Nederland.

In de meeste KvK-regio’s was juist sprake van een daling in het aantal nieuwe ondernemingen. De grootste terugval was te zien in twee Groningse regio’s. Daar nam het aantal nieuw ingeschreven bedrijven met 21 procent af.

In de gezondheidszorg zijn meer ondernemers begonnen dan een jaar eerder. In die sector zijn meer bedrijven zich bijvoorbeeld gaan richten op de ondersteuning en begeleiding van gehandicapten en kinderopvang.

[localfocus:https://localfocuswidgets.net/61dffd7b03f9e]

Het aantal Flevolandse bedrijven dat er in december 2021 mee stopte is ook toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. 525 Flevolandse bedrijven gooiden het bijltje er bij neer. In december 2020 waren dat er nog 453. Volgens de Kamer van Koophandel stopten vooral meer dienstverlenende bedrijven in de land- en tuinbouwsector.

Netto kwamen er in onze provincie in december 151 bedrijven meer bij dan dat er ondernemers stopten.