Het Jeugdfonds Sport en Cultuur in Lelystad wordt komend jaar ook beschikbaar voor volwassenen in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Het gaat om een pilot van een jaar. Tot nu toe stopt de ondersteuning van het fonds wanneer iemand 18 jaar oud wordt.

Via het jeugdfonds kunnen kinderen uit gezinnen die daar eigenlijk geen geld voor hebben, een bijdrage krijgen voor deelname aan sport en cultuur. Het fonds betaalt niet rechtstreeks aan de ouders uit, maar bekostigt de contributie voor de sportvereniging of cultuurlessen. Het fonds is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Gemeente besloot mogelijkheden te verruimen
Het fonds liep tegen het probleem aan dat als een deelnemend kind 18 wordt en daarmee financieel zelfstandig is, de bijdrage abrupt moest stoppen. Daarom, en omdat er bij het fonds ook regelmatig volwassenen aanklopten met de vraag of zij ook steun konden krijgen, heeft de gemeente besloten de mogelijkheden te verruimen. Het extra geld dat dit eventueel gaat kosten, komt uit het potje voor armoedebeleid.

[oproep]Dit nieuws is afkomstig van verslaggeverKees Bakker. Hij richt zich dit jaar speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl[/oproep]