Kringloopwinkels krijgen deze dagen veel meer spullen binnen dan normaal. Vestigingen van Het Goed in Emmeloord en De Basisz in Zeewolde hebben het daardoor erg druk met het innemen en sorteren van bijvoorbeeld kleding, meubels, speelgoed en servies.

Volgens Marion Zwart van Het Goed en Erica Schagen van De Basisz heeft de drukte te maken met de extra vrije tijd vanwege feestdagen en de lockdown. Hierdoor wordt er veel huisraad opgeruimd en weggebracht.

Omdat de winkels in verband met de lockdown niet open zijn, stapelen de spullen zich op. Maar via social media wordt er toch nog het een en ander aan de man gebracht. Beide kringloopwinkels benadrukken dan ook dat ze nog ruimte genoeg hebben en dat inwoners welkom blijven om hun goederen in te leveren.

Ook bij kringloopwinkel Waypoint Urk is het druk. “Er worden veel kerstaccessoires gebracht, maar ook huisraad, kleding en meubels”, zegt AndrĂ© de Vries van Waypoint. “De spullen gaan de winkel wel in, maar niet eruit.” Via Facebook plaatst de kringloopwinkel nu foto’s van de producten, waarbij kopers ze kunnen reserveren en afhalen in de winkel. Bij de kringloopwinkel zit ook een dagbesteding. “We hebben zo’n mooie werkplek, maar je kunt nu niet doen waar je kracht zit. De ontmoetingsplek ben je kwijt.”