De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de vluchtstrook van de A6 een man aangetroffen die in zijn auto een ‘natuurfilm’ aan het bekijken was. Dat gebeurde tussen Almere en Lelystad.

Volgens agenten van de Landelijke Eenheid waren de ruiten van de stilstaande auto beslagen. De alarmlichten stonden aan en er waren ‘geluiden’ te horen. De 38-jarige bestuurder uit Lelystad bleek de enige inzittende te zijn. Hij zat op de achterbank, met zijn broek op zijn enkels. Hij bekeek een film op zijn telefoon. Het geluid galmde op flink volume over de autospeakers.

De agenten gaven de man de gelegenheid om zich aan te kleden en vroegen vervolgens waarom hij op de vluchtstrook stilstond. Daarop zei de man dat hij ‘gewoon even geil’ was.

De Lelystedeling heeft een bekeuring van 250 euro gekregen, omdat hij zonder noodgeval op de vluchtstrook stopte. De politie wijst erop dat dit gevaarlijk is en dat er jaarlijks meerdere dodelijke ongevallen gebeuren doordat voertuigen en personen die op de vluchtstrook staan per ongeluk geraakt worden.