De politie is op zoek naar een busje dat door een man werd gebruikt die onlangs dood werd gevonden. Het voertuig is gezien in het gebied tussen Emmeloord, Dronten, Zwolle en Meppel.

Begin deze maand werd in Schoonoord (Drenthe) het lichaam gevonden van een man van 42. De omstandigheden waaronder hij is gevonden zijn volgens de politie verdacht. Zijn overlijden wordt nog onderzocht, maar er zijn geen aanwijzingen voor doodslag of moord.

De politie vermoedt dat een onbekende het lichaam van de man na zijn dood nog heeft gezien maar dat niet heeft gemeld. Daarom is er een onderzoek ingesteld. Daaruit blijkt dat de man gebruik maakte van een bijzonder voertuig. Namelijk een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen en de opschriften ‘Convoi Exceptionnel’ en ‘Schwer-transport’.

Een dergelijk busje wordt normaal gebruikt voor begeleiding van wegtransporten. Daarom heeft de politie verschillende bedrijven benaderd met de vraag of het slachtoffer daar werkte. Dat was niet het geval.

Tien tips
Het busje stond niet in de omgeving waar het slachtoffer is aangetroffen en daarom is de politie er naar op zoek. Na een eerdere vraag hierover kwamen er tien tips binnen en werden ook Emmeloord en Dronten genoemd.

De politie roept op: ”Heeft u zo’n geel transportbegeleidingsbusje zien staan op een locatie waar u deze niet standaard zou verwachten? Of staat een dergelijke auto sinds kort ineens op een plek waar u deze eerder niet gezien heeft? Dan komt de politie graag met u in contact.”