Veertien culturele instellingen in Flevoland krijgen volgend jaar geld van de provincie. Er is in totaal bijna 520.000 euro uitgetrokken om een divers aanbod aan podiumkunsten in 2022 te subsidiëren. Onder meer jeugdtheater BonteHond en theatergroep Suburbia in Almere krijgen subsidie voor hun plannen volgend jaar.

Verder krijgen ook het peuterfestival 2 Turven Hoog en het Apollo Ensemble subsidie toegekend. De hoogte van de subsidies verschilt per instelling. Het hoogste toegekende bedrag is voor BonteHond; 131.000 euro.

Daarnaast trekt de provincie 15.000 euro uit voor de ontwikkeling van talenten. Dat bedrag gaat naar theatergezelschap SubSub in Almere. Het gezelschap was de enige instelling die geld aanvroeg in deze categorie.

Rouwverwerking bij jongeren
Het geld gaat naar het project ‘Rouwkost’, over rouwverwerking bij jongeren. Met ‘Rouwkost’ leren jongeren van 15 tot 25 jaar zich te ontwikkelen in alle facetten van professioneel theater, zoals acteren, decorbouw, licht en geluid. Gedeputeerde Michiel Rijsberman van Kunst en Cultuur zegt daarover: “Zulke kweekvijvers zijn ontzettend belangrijk, want uit de Flevolandse talenten van vandaag komen de professionals van de toekomst voort.”

Rijsberman is tevreden over de toegekende subsidies: “De culturele sector steunen en helpen ontwikkelen blijft belangrijk, zeker in deze tijd van corona. Ik hoop van harte dat we straks in 2022 weer volop mogen genieten van Flevolandse podiumkunsten.”