De jaarwisseling in Flevoland is relatief rustig verlopen. Volgens woordvoerders van de verschillende gemeenten zijn er geen grote incidenten geweest.

Lelystad
Een 16-jarige jongen is tijdens de jaarwisseling aangehouden omdat hij verdacht wordt van het vernielen van een bushokje in de Voorstraat. Dat meldt de politie. Ook is een bootje in brand gevlogen dat aangemeerd lag bij de Rhônestraat. Verder hebben zich geen grote incidenten voorgedaan, aldus de gemeente. Bij twee basisscholen in de Voorhof en de Kempenaar is een raam gesneuveld. Er kwamen twee meldingen binnen van huiselijk geweld en uit voorzorg is een berg kerstbomen uit de Noordzeestraat verwijderd, die mogelijk voor een grote brand had kunnen zorgen.

[image:https://d16junmm04ri2h.cloudfront.net/image/xlg/pictures/220101_bushokje_7569059DE79C8E87C12587BD004C319C.jpg]

Almere
Oudjaarsnacht is in Almere rustig verlopen. Volgens de gemeente zijn er geen grote incidenten geweest. Het aandeel zwaar vuurwerk lijkt volgens de gemeente wel groter dan voorgaande jaren. De gemeente is nog aan het inventariseren hoe groot de eventuele schade is.

Urk
Een woning heeft flinke brandschade opgelopen door een vuurpijl die op het dak terecht was gekomen, meldt de brandweer. De politie moest om 1.15 uur in actie komen vanwege het vermoeden dat een man zich in een huis verschanste met een vuurwapen, dat bleek uiteindelijk een balletjespistool te zijn. Desondanks kijkt de gemeente Urk terug op een goede jaarwisseling. In het dorp is veel vuurwerk afgestoken, maar dat zorgde volgens de gemeente niet voor incidenten.

Zeewolde
De jaarwisseling in Zeewolde is ‘ontzettend rustig’ verlopen, zegt burgemeester Gerrit Jan Gorter. De brandweer moest twee keer uitrukken voor kleine brandjes. Er zijn geen grote incidenten geweest. Volgens burgemeester Gorter hebben de Zeewoldenaren zich ‘voorbeeldig gedragen’.

Noordoostpolder
In de gemeente Noordoostpolder is de jaarwisseling rustig verlopen. De brandweer moest één keer in actie komen voor een brand in een ondergrondse container. De politie heeft twee personen aangehouden. Een persoon is aangehouden voor openbare dronkenschap, de andere voor vuurwapenbezit. Burgemeester Roger de Groot van Noordoostpolder laat weten erg tevreden te zijn over het rustige verloop van de nacht.

Dronten
De jaarwisseling in de gemeente Dronten is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Dat laat de gemeente weten. Op sommige plekken zijn vernielingen aangericht. De komende weken moet duidelijk worden hoe groot de schade precies is. Burgemeester Jean Paul Gebben kijkt tevreden terug op de jaarwisseling. “Dat we er met zijn allen, inwoners en hulpverleners, voor gezorgd hebben dat deze jaarwisseling goed is verlopen, daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn.”

[quote: John van der Zwan, Commandant Brandweer Flevoland:”Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen”]

Brandweer
Ruim 50 meldingen zijn rond de jaarwisseling binnengekomen bij Brandweer Flevoland. Het ging vooral om buitenbranden en containerbranden. De Flevolandse brandweerlieden moesten ook helpen bij het blussen van een woningbrand in het historische centrum van Elburg. Brandweercommandant John van der Zwan is blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. “Ook ben ik blij dat ondanks het landelijke beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is”.

Flevoziekenhuis
Bij de spoedpost van het Flevoziekenhuis in Almere was het erg rustig. Volgens een woordvoerder heeft zich maar één persoon gemeld die door vuurwerk gewond was geraakt aan het voorhoofd.