Tijdens de kerst zijn in Flevoland alleen supermarkten in Almere en Lelystad op beide dagen open. Dat blijkt uit cijfers van de website openingstijden.nl. De meeste supermarkten in die twee steden zijn zaterdag en zondag open. Alleen de Lidl aan het Van Eesterenplein in Almere Buiten is dit kerstweekend gesloten, en de Jumbo aan de Waagpassage in Lelystad is ook op 25 en 26 december dicht.

[localfocus:https://localfocuswidgets.net/61c59bbe0350f]

In Dronten gaat zaterdag alleen de Jumbo aan de Wardhof open. In gemeenten Noordoostpolder en Zeewolde is op eerste kerstdag geen enkele supermarkt geopend, op tweede kerstdag kan er wel weer gewinkeld worden. Op Urk blijven de supermarkten het hele weekend gesloten.

Verschillen bij supermarktketens
Of de deuren van een supermarkt tijdens eerste kerstdag geopend zijn hangt sterk af bij welke keten je winkelt. Vomar-supermarkten (91 procent) zijn relatief het vaakst geopend. Ook Albert Heijn (63 procent) en Jumbo (51 procent) zijn vaker dan gemiddeld open op 25 december.

Budgetsupermarkten Aldi (16 procent) en Lidl (12 procent) zijn juist relatief vaak gesloten. Op tweede kerstdag houdt vooral Poeisz de deuren nog dicht.

[localfocus:https://localfocuswidgets.net/61c59bdcb5f65]