De derde editie van de kerstpakkettenactie van de Lelystadse Uitdaging heeft 850 kerstgeschenken opgeleverd. Zo’n 30 Lelystadse bedrijven en organisaties doneerden de pakketten. Het geschenk bestaat dit jaar uit een lunch en de ingrediĆ«nten voor een appeltaart.

De geschonken pakketten worden deze week verspreid onder Lelystedelingen die een relatie hebben met Vluchtelingenwerk, Stichting M.I.L.A., Stichting IDO, Open je Hart, Resto VanHarte en het Leger des Heils. “Er wordt overigens nog steeds gedoneerd”, zegt Simone Veldt van het ondernemersnetwerk. Volgens haar worden ook medewerkers van bedrijven gevraagd om hun kerstpakket te doneren. “Dus daar komt ook nog het een en ander van binnen.”

De keuze voor de appeltaart is een bewuste. Veldt: “Met dat pakket kun je samen appeltaarten bakken. En we hadden dat ook als doel om mensen meer met elkaar te verbinden.” De provincie doneerde de lunch. Het middagmaal bestaat uit een pompoensoep voor vier personen. Alle producten zijn afkomstig van de Lelystadse Boer.

Volgens Veldt waarderen de gezinnen het steuntje in de rug, omdat er aandacht voor hen is. De Lelystadse Uitdaging houdt de actie volgend jaar weer, is de bedoeling.