Twee personen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een zwaar auto-ongeluk op de afrit van de A6 bij Lelystad. De auto waarin ze zaten brak bij de crash helemaal doormidden.

Volgens de politie ontkwam de auto hoogstwaarschijnlijk eerder op de avond of nacht bij een achtervolging in de regio Gooi- en Vechtstreek. Het is niet duidelijk waarom de politie de auto in die regio achtervolgde.

Boom splijt auto doormidden
Vlak voor 02:00 uur ging het compleet mis op de afrit van de snelweg, ter hoogte van de McDonalds. De auto raakte, komend vanuit Almere, met hoge snelheid van de weg en reed daar tegen een boom.

Personeel van de traumahelikopter is aanwezig geweest om de ambulancemedewerkers te assisteren. De twee inzittenden, een man van 25 uit Amsterdam en een 44-jarige vrouw uit Rotterdam, zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van hun verwondingen is onbekend.

Politie zoekt dashcambeelden
De verkeersongevalleneenheid van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Ook de forensische opsporing van de politie heeft daarbij geholpen. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk en hoopt dat mensen dashcambeelden hebben gemaakt van de auto.

[tweet:https://twitter.com/POL_Flevoland/status/1476885297086533635]