Meerdere bordjes op de wandelroute van sportschool RAF Sport in Lelystad worden dagelijks weggehaald. Op de bordjes staan QR-codes die te scannen zijn, waarna fitnessoefeningen gedaan kunnen worden. De route is een alternatief voor de sportscholen die nu gesloten zijn.

“Het gebeurt dagelijks dat een stuk of 5 à 6 bordjes worden weggehaald”, zegt eigenaar Roel Velstra. De medewerkers van RAF Sport lopen nu geregeld zelf de route om te kijken of alle bordjes er nog staan. Ze vonden bordjes in de prullenbak en Velstra kon duidelijk zien dat bordjes waren omgetrapt vanaf een fiets.[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/211228_paaltje-1640719192.jpg]Extra paaltjes mee
Medewerker Jesse van Andel slaat nieuwe paaltjes in de grond. Hij heeft dagelijks een tas vol nieuw materiaal mee. “Er worden heel wat paaltjes uitgetrokken, helaas. Dus ik dacht voordat ik terug naar huis moet neem ik er een paar extra mee.” Volgens hem verschilt het aantal vernielde paaltjes per dag. “Soms zijn het er twee, soms zijn het er tien.”
[image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/211229_bordje-1640717414.jpg]‘Stop met vernielen’
Het goede nieuws is dat er veel gebruik wordt gemaakt van de route en dat wandelaars en sporters het melden als er bordjes missen. Velstra: “Maar het is gewoon vervelend want het kost ons extra tijd en moeite om elke dag nieuwe bordjes neer te zetten.”

De eigenaar van RAF Sport hoopt dat het verdwijnen en vernielen stopt zodat iedereen de komende tijd nog kan genieten van de route.